Ponovo se oglasila Iranska revolucionarna garda: Novo upozorenje za SAD i Izrael

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo se oglasila Iranska revolucionarna garda: Novo upozorenje za SAD i Izrael
Foto: Anadolija / Nebo iznad Tel Aviva

Iranska revolucionarna garda rekla je da će svaka prijetnja Sjedinjenih Država i Izraela biti suočena s recipročnim odgovorom Teherana, izvijestila je iranska državna TV.

"Svaka prijetnja Sjedinjenih Država i cionističkog režima koja potječe iz bilo koje zemlje rezultirat će proporcionalnim i recipročnim odgovorom Irana prema izvoru prijetnje", rekla je garda u priopćenju.

Odvojeno, iransko Ministarstvo vanjskih poslova reklo je u izjavi objavljenoj na državnoj TV da zemlja neće oklijevati poduzeti daljnje "odbrambene mjere" kako bi zaštitila svoje interese od bilo kakve vojne agresije:

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

"Iran, ako bude potrebno, neće oklijevati poduzeti daljnje odbrambene mjere kako bi zaštitio svoje legitimne interese protiv bilo kakvih vojnih agresija i nezakonite uporabe sile... dok ponovno potvrđuje svoju predanost načelima Povelje Ujedinjenih naroda i međunarodnog prava".

Pratite UŽIVO sukob između Irana i Izraela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije