Zaustavila dvije džeparošice iz BiH: Nagrađena Albanka Arbenite Hoxha

Radiosarajevo.ba
Zaustavila dvije džeparošice iz BiH: Nagrađena Albanka Arbenite Hoxha
/ Arbenite Hoxha (sjedi u sredini) pored žene kojoj je pomogla (Foto: Policija Gütersloh)
Spontana i hrabra intervencija 27-godišnje stanovnice njemačkog grada Gütersloha zaustavila je pljačku u kojoj je žrtva bila 84-godišnja penzionerka.

U ponedjeljak 5. septembra penzionerku su na parkingu tržnog centra zaustavile dvije žene od kojih je jedna žrtvu zapričavala, a druga ukrala novčanik.

Događaj je primijetila 27-godišnja Albanka Arbenite Hoxha koja se hrabro suprostavila džeparošicama i istrgla im ukradeni novčanik.

Pljačkašice su pobjegle, ali je Arbenite Hoxha dala njihov detaljan opis policiji što je ubrzo dovelo do hapšenja džeparošica. Utvrđeno je da riječ o državljankama BiH starosti 19 i 39 godina.

Potez Arbenite Hoxha oduševio je građane Gütersloha pa je Ulrich Hemicker, direktor odjeljenja za kriminal lokalne policije, uručio poklon hrabroj ženi.

Izrazio je nadu da će Arbenite Hoxha biti primjer i drugima da se suprotstave kriminalcima, naravno vodeći računa o vlastitoj sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije