Poljska istražuje misterioznu smrt majke i djeteta na trajektu: Sumnja se na ubistvo i samoubistvo?

0
Hina
Poljska istražuje misterioznu smrt majke i djeteta na trajektu: Sumnja se na ubistvo i samoubistvo?
Foto: EPA / Trajekt / Ilustracija

Poljski javni tužitelj istražuje smrt majke i djeteta na trajektu zbog sumnje na ubistvo, rekao je u subotu jedna dužnosnica za agenciju dpa.

Sedmogodišnji dječak i njegova majka poginuli su nakon pada u Baltičko more tokom plovidbe trajektom iz Poljske u Švedsku.

Glasnogovornica ureda okružnog tužitelja u Gdanjsku rekla je za dpa da se sada provodi istraga o "ubistvu djeteta i samoubistvu majke". Nije dala nikakve dodatne pojedinosti.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora David Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora David Camerona

U petak je švedsko tužilaštvo također saopćilo da je otvorilo preliminarne istrage o ubistvu, ali da ne traži osumnjičenog. Dječak i njegova majka, oboje poljski državljani, pali su u četvrtak na pola puta između Gdanjska u Poljskoj i Karlskrone u južnoj Švedskoj.

U opsežnoj akciji spašavanja oboje su nakon sat vremena pronađeni u moru i helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su kasnije umrli.

Izvještaji su bili različiti o tome što se tačno dogodilo na trajektu Stena Spirit. Švedski spasioci isprva su rekli da je dijete prvo palo u vodu, a da je njegova majka skočila za njim.

Kasnije je, međutim, glasnogovornica kompanije Stena Line izjavila za poljsku stranicu Fakt da video nadzorni materijal ne potvrđuje ovu verziju incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije