Politički seks skandal trese SAD: Gurao mi je ruku u međunožje

Radiosarajevo.ba
Politički seks skandal trese SAD: Gurao mi je ruku u međunožje
Twitter / Eric Greitens
Odbor Predstavničkog doma savezne države Missouri objavio je danas izvještaj prepun bizarnih detalja kojim se guverner Eric Greitens tereti za seksualno zlostavljanje i nasilje.

Žena čiji identitet nije otkriven u svom je svjedočenju pod zakletvom izjavila da ju je guverner vezao i stavio joj povez preko očiju te je potom fotografirao.

Prijetio joj da će te fotografije objaviti ako nekome kaže što se dogodilo, piše CNN.

S druge strane, Wall Street Journal piše da je žena izjavila da je upoznala Greitensa 2013. kada je angažirana kao njegova frizerka.

Prvi seksualni kontakt dogodio se 2015. godine, kada je Greitens navodno gurnuo ruku pod suknju sve do međunožja, bez njezinog pristanka, i to dok mu je ona radila frizuru.

Guverner je zanijekao optužbe, kazavši da ženu nikad nije ucjenjivao niti joj prijetio.

Ona je pak izjavila kako joj je Greitens tokom njihovog prvog seksualnog odnosa držao penis blizu lica dok je ona plakala. Kazala je da se osjećala prisiljenom na oralni seks, i potvrdila konstataciju da "nije osjećala da može odbiti i otići" te da se bojala za svoj "fizički integritet".

U sljedećem susretu, tvrdila je da ju je Greitens pitao je li bila seksualno aktivna s bilo kim drugim, uključujući i njezinog supruga. Kada je odgovorila potvrdno, Greitens joj je "opalio šamar".

Greitens je u svojoj službenoj izjavi novinarima rekao da se ovdje radi o političkom progonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije