NY / Policija ubila naoružanog muškarca u incidentu nakon božićnog koncerta u SAD-u

14. 12. 2020. u 07:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Policija je ubila muškarca koji je zapucao iz vatrenog oružja u blizini grupe građana okupljene na božićnom koncertu na otvorenom pred crkvom u New Yorku.

Tri policajca ispalila su na naoružanog muškarca ukupno 15 metaka, rekao je novinarima načelnik njujorške policije Dermot Shea.

"Napadač je najmanje jednom ranjen u glavu i preminuo je", izjavio je Shea.

Niko od slušatelja nije povrijeđen u pucnjavi, naglasio je.

Policija je na poprištu incidenta pronašla dvije puške a u blizini i torbu sa spremnikom punim benzina, užetom, žicom i nekoliko noževa.

Novinarka AFP-a koja je svjedočila incidentu navodi da je vidjela muškarca kako otvara vatru sa stepenica Katedrale svetog Ivana Božanskog na Manhattanu na završetku poslijepodnevnog koncerta na otvorenom, kada su se slušatelji, nekoliko stotina njih, počeli razilaziti, javlja Hina.

"Čula sam dva ili tri glasna praska", opisuje. "Podigla sam pogled i nekih deset metara dalje, na stepenicama, ugledala muškarca kako puca". "Vidjela sam bljesak puščane vatre i počela bježati, da spasim živu glavu."

Svjedokinja Martha Stolley pripovijeda: "Nije ciljao nikoga konkretno", kaže, vikao je "ubijte me, ustrijelite me".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA