Policija u SAD-u ubila tamnoputu tinejdžerku

2
Radiosarajevo.ba
Policija u SAD-u ubila tamnoputu tinejdžerku
Foto: Prtscr/Twitter / Protesti zbog ubistva tinejdzerke

Policijac u Columbusu, Ohio, upucao je i ubio 15-godišnju djevojku u utorak poslijepodne nakon što je ona nožem pokušala napasti dvije ženske osobe, piše CNN.

Snimka policijske kamere pokazuje dolazak službenih osoba na mjesto s kojeg je pozvana policija.

Policajac prilazi skupini mladih ljudi u dvorištu ispred kuće, a potom se na snimci vidi 15-godišnjakinja koja prilazi drugoj ženskoj osobi s nečim u ruci što nalikuje na nož i napada je.

U tom trenutku napadnuta žena pada na tlo, a 15-godišnjakinja potom nasrće na drugu žensku osobu.

Policajac u tom trenutku viče da se spusti na zemlju te ispaljuje četiri hica prema 15-godišnjakinji.

Tom činu svjedočio je još jedan policajac čiji identitet nije objavljen. Policajci su potom prišli upucanoj 15-godišnjakinji i prema protokolu pokušali joj spasiti život.

Policija nije imala informacija o tome jesu li druge dvije žrtve bile ozlijeđene. Policajac koji je upucao 15-godišnjakinju bit će udaljen s dužnosti dok traje interna istraga.

"Znamo na temelju ovih snimaka da je policajac poduzeo akciju kako bi zaštitio još jednu mladu djevojku u našoj zajednici", rekao je Columbusov gradonačelnik Andrew Ginterher na konferenciji za novinare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije