Policija spasila tek rođenu bebu koju su pokušali živu zakopati

Radiosarajevo.ba
Policija spasila tek rođenu bebu koju su pokušali živu zakopati
PrtScr / Beba je, srećom, spašena

Svjetski mediji objasvili su potresan snimak iz Indije, koji prikazuje trenutak u kojem su policajci spasili tek rođenu djevojčicu koju su pokušali živu zakopati članovi njene obitelji.

Na snimku, koji je zabilježen mobitelom, vidi se kako policajci prilaze muškarcu koji drži bebu zamotanu u deci, dok pored njega drugi čovjek kopa rupu vlastitim rukama... Tamošnje vlasti potvrdile su da se jezivi slučaj dogodio u Hyderabadu, a da je djevojčicu pokušao zakopati njen djed.

Situaciju je policiji prijavio vozač koji je vidio dvije osobe kako imaju nešto u rukama, a kopaju i rupu. 

Kad je policija došla, dva muškarca su im rekli da je beba umrla, no onda su policajci vidjeli da se beba pomjera i uhapsili su ih, a bebu odveli u bolnicu, gdje se još uvijek oporavlja. 

Ubijane tek rođenih djevojčica veliki je problem u Indiji, zemlji koja žensku djecu gleda kao "teret" zbog miraza koji se mora platiti kad se kćerka udaje. S druge strane, sinovi se posmatraju kao oni koji će donijeti bogatstvo i napredak obitelji. Nedavno istraživanje UNICEF-a otkrilo je da pola miliona djevojčica bude abortirano svake godine, te da je u periodu od 1986. do 2016. ubijeno oko 10 miliona tek rođenih djevojčica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije