Policija istražuje igru: Test hrabrosti 14-godišnjaka mogao koštati života

Radiosarajevo.ba
Policija istražuje igru: Test hrabrosti 14-godišnjaka mogao koštati života
Foto: Instagram / Njemačka policija

Dječak (14) koji se zapalio u subotu uvečer “prolazeći test hrabrosti” u Patzigu, u Njemačkoj, izvan je životne opasnosti ali mu predstoji dugotrajno liječenje, pišu njemački mediji.

Četrnaestogodišnjak je dopremljen helikopterom u specijalnu berlinsku bolnicu. Utvrđene su mu teške tjelesne povrede zbog opekotina lica i ruku. Opekotine su nastale zbog nevjerojatno nepromišljene i opasne igre.

Kako pišu njemački mediji, dječak je bio u društvu koje se okupilo u subotu oko 18 sati kako bi se družilo uz roštilj.

Na ideju o opasnoj igri došao je 15-godišnjak koji je predložio da iskušaju koji  od dječaka će najduže izdržati s rukom u plamenu vatre.

Polijevali su roštilj zapaljivom tekućinom i prolazili rukama kroz plamen vatre. U početku je sve prolazilo bez posljedica, no u trenutku dok se 14-godišnjak nalazio uz vatru s rukom u plamenu, 15-godišnjak je polio rub roštilja još nedefiniranom tekućinom nakon čega je vatra buknula, a plamen zahvatio odjeću i lice 14-godišnjaka, prenosi Fenix magazin.

Dječak je pritom zadobio teške opekotine.

Policija provodi istragu i upozorava mlade ljude kako je nepromišljeno i opasno testirati svoju hrabrost na ovakve i slične načine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije