Policajac upucao Afroamerikanca iako je držao ruke uvis

Radiosarajevo.ba
Policajac upucao Afroamerikanca iako je držao ruke uvis
Policajac na Floridi pucao je na Afroamerikanca, iako je ležao s podignutim rukama.

Naime, kako je zamjenik šefa policije u Miamiju, Neal Cuevas rekao je za Miami Herald, prenosi RT,  policajac je reagovao na poziv poslije navoda da je jedan čovijek prijetio da će se ubiti.

Kad je stigao, policajac je zatekao samo Charlesa Kinseya, terapeuta koji je razgovorom i sjedeći na ulici pokušavao da autističnog mladića vrati u dom iz kojeg je izašao.

No, policajac je naredio Kinseyju i pacijentu, koji je sjedio na ulici igrajući se s malim kamionom, da legnu na zemlju. Kinsey je legao i pružio ruke pokušavajući da pacijenta navede da posluša naređenje.

Policajac je tad tri puta pucao, pogodiviši Kinseyja u nogu, rekao je Cuevas, dodajući da nije pronađeno nikakvo oružje.

Kinsejev advokat objavio je snimak s mobilnog telefona koji je napravljen prije pucanja. Na njemu se vidi kako Kinsey leži na ulici na leđima podignutih ruku i kako traži od policajca da ne puca na njega, dok mladić pored njega viče “šuti”.

Policija nije objavila ime policajca koji je pucao na Kinseyja, ali je navela da je privremeno suspendovan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije