Policajac ubio muškarca u invalidskim kolicima, ispalio devet hitaca

4
Radiosarajevo.ba
Policajac ubio muškarca u invalidskim kolicima, ispalio devet hitaca
Screenshot / Ubistvo u SAD-u

Policajac iz američkog grada Tucsona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima, tako što je ispalio devet hitaca ka njemu, a policijska uprava mu je spremila otkaz.

U ponedjeljak uvečer Richard Lee Richards (61) je bio u njegovim motoriziranim invalidskim kolicima i išao je ka ulazu supermarketa Lowe's u Tucsonu, kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem, piše Tanjug.

Nekoliko trenutaka kasnije, zaposleni u Walmartu, koji dijeli prostor sa Lowe'som, upozorio je policajca da je video Richardsa da je otišao sa kutijom alata, ali da je nije platio, navela je policija, a prenio Washington Post.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Zaposleni i policajac Ryan Remington pratili su Richardsa kroz parking ka Lowe'su.

U jednom trenutku Richards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

"Ne ulazite u prodavnicu, gospodine", vikao je Remington, dok se Richards kretao ka ulasku u Lows, a u tom trenutku je na mjesto stigla policajka Stephanie Taylor sa izvađenim pištoljem.

Pucanje u leđa

U tom trenutku, na snimku djeluje da je bilo bez upozorenja, Remington je prišao s leđa Richardsu i ispalio devet metaka u žrtvu sa male udaljenosti.

Richards je pogođen sa strane i u leđa, a proglašen je mrtvim na licu mjesta, dodaje policija.

U utorak je šef policije Tucsona Chris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za otkaz Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

"Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcija policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata našeg treninga o korištenju oružja", kazao je Magnus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije