Pohvale upućene taksisti koji je izbjegao eksploziju

0
Radiosarajevo.ba
Pohvale upućene taksisti koji je izbjegao eksploziju
FOTO: Screenshot / David Perry

Taksista koji je uspio pobjeći iz svog automobila neposredno prije nego što je izbio u plamen tokom terorističkog napada premijer je pohvalio da je postupio sa "nevjerovatnim prisustvom uma i hrabrošću".

Muškarac po imenu David Perry pobjegao je iz vozila nakon što je eksplodiralo ispred Ženske bolnice u Liverpoolu nešto prije 11 sati.

Putnik, koji je pokupljen u aveniji Rutland u gradu, oko 10 minuta vožnje od bolnice, detonirao je bombu domaće izrade dok je automobil dolazio do bolnice, piše Dailymail.

Akademiku Dževadu Jahiću klanjana dženaza u haremu Begove džamije

Akademiku Dževadu Jahiću klanjana dženaza u haremu Begove džamije

Govoreći u ponedjeljak u medicinskom centru u istočnom Londonu, Boris Johnson je pohvalio gradsku gradonačelnicu Joanne Anderson koja je odala priznanje gospodinu Perryju za njegovo ponašanje.

Johnson je rekao: "Izgleda da se dotični taksista ponašao s nevjerovatnim prisustvom uma i hrabrosti."

Muški putnik u automobilu proglašen je mrtvim na licu mjesta, dok je gospodin Perry dobio bolničko liječenje zbog zadobijenih povreda i od tada je otpušten.

Govoreći u emisiji Today na BBC Radiju 4, gradonačelnica Joanne Anderson je sugerisala da je vozač zaključao vrata kako bi spriječio putnika da pobjegnu.

Ona je rekla: "Taksista je, u svojim herojskim naporima, uspio da skrene ono što je moglo da bude apsolutno užasna katastrofa u bolnici.

Zahvaljujemo se njemu i našim službama za hitne slučajeve, a vlasti su radile cijelu noć kako bi skrenule bilo šta dalje i svi smo bili u pripravnosti i u stalnom kontaktu kako bismo pružili bilo kakvu podršku koja je potrebna."

Prijatelj vozača je na Facebooku tvrdio da je zaključao muškarca u vozilo nakon što je očigledno primjetio eksplozivnu napravu.

Drugi je rekao da je Perry ostao sa "prilično ozbiljnim povredama" nakon što je preuzeo "težinu eksplozije".

Predsjednik Konzervativne stranke Oliver Dowden, upitan o prijavljenim radnjama vozača, rekao je za Sky News:

"Nije li to slučaj, kontrast između kukavičluka terorističkog napada i hrabrosti običnih Britanaca gore-dolje u zemlji koji stavljaju živote drugih ljudi prije svojih. Jasno je da ćemo morati vidjeti šta se tačno dogodilo, ali ako je to slučaj, to je još jedan primjer istinske hrabrosti i hrabrosti."

Snimak očito sa CCTV kamere na lokaciji bolnice naširoko se dijeli na društvenim mrežama, ali nije potvrđen od strane bolnice ili policije.

Na snimku se vidi kako vozilo eksplodira prije nego što muškarac izađe sa vozačevih vrata i pobjegne, u čemu mu pomaže jedan stanovnik koji nosi fluorescentni prsluk.

U autu je tada izbio plamen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije