Pogledajte uživo razorena područja u Bejrutu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte uživo razorena područja u Bejrutu
Print Screen / Bejrut

Dramatične fotografije i snimci razorenih područja u Bejrutu nakon stravične eksplozije obilaze svijet.

Podsjetimo, libansku metropolu jučer je zatresla eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 100 osoba, a broj povrijeđenih je veći od 4.000.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći jer je mnogo ljudi zatrpano ispod ruševina, a spasilački timovi rade na njihovom pronalasku.

Guverner Bejruta Mervan Abbud izjavio je da šteta od eksplozije u luci u tom libanskom gradu iznosi između tri i pet milijardi dolara.  

Tamnošnje agencije navode da je prije eksplozije došlo do požara u jednom od skladišta eksplozivnih materija u bejrutskom pristaništu. 

Ranije je šef policije Libana Abbas Ibrahim rekao kako se eksplozija dogodila u skladištu u kojem se nalazio ranije zaplijenjeni eksploziv. 

Do eksplozije je došlo jučer nešto iza 18 sati u luci Bejrut. Kako su izvijestili mediji, u jednom od skladišta je najprije izbio požar, a potom je uslijedila eksplozija koja se čula i u predgrađima. 

Pogledajte uživo snimke iz razorenih područja u Bejrutu dan nakon stravične eksplozije .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije