Pogledajte trenutak razornog potresa na autoputu: Sve se zaljuljalo pod automobilima

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte trenutak razornog potresa na autoputu: Sve se zaljuljalo pod automobilima
Foto: Prtscr / X.com / Zastrašujući trenuci snimljeni na autocesti

Dok hitne službe na Tajvanu tragaju za zatočenima pod ruševinama nakon razornog zemljotresa od 7,4 Richtera koji je izazvao goleme štete, društvenim mrežama šire se snimke trenutka kada se tlo zatreslo.

Podsjetimo, snažan zemljotres magnitude 7,4 po Richteru pogodio je danas, 3. aprila, Tajvan, a prema za sada dostupnim informacijama poginulo je najmanje devet osoba. Povrijeđeno ih je više od devet stotina, a u srušenim zgradama spasioci tragaju za desetine nestalih.

Inače, bio je ovo najjači potres na Tajvanu u posljednjih 25 godina. Potres, koji je izazvao prekid struje u glavnom gradu Taipeiju, dogodio se u 7 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu na dubini od 15.5 km kod južne obale Tajvana, saopćila je državna seizmološka služba.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Društvenim mrežama od jutros kruže snimke nastale u trenutku zemljotresa - neke od njih možete pogledati OVDJE

Jedna od njih prikazuje kako je kamera u automobilu snimila trenutak potresa tokom vožnje na autoputu na istoku Tajvana. Automobili staju nakon što se cesta počela ljuljati kao da je od gume. Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije