Pogledajte šta je uradio tornado u Kanadi

0
AA / Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta je uradio tornado u Kanadi
Print Screen / Kanada

Nekoliko ljudi je ranjeno, a mnogo je raseljeno u četvrtak nakon što je tornado pogodio dio grada na jugu kanadske provincije Ontario.

Gradonačelnik Barriea Jeff Lehman izjavio je da, iako je tornado koji je pogodio kvart na južnom kraju grada prouzrokovao veliku imovinsku štetu, nije zabilježena nijedna žrtva, niti je bilo ko nestao.

"Ne mogu vam reći koliko je nevjerovatno da niko nije smrtno stradao, a nadam se da će tako i ostati kako se budu završavale sve sekundarne potrage i liječenje pacijenata u bolnici", rekao je.

Saopšteno je da je osam osoba prebačeno u bolnicu, uključujući četvoro koji su pretrpjeli ozbiljne povrede. Sedam hospitalizovanih liječilo se zbog traume, a jedno zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Iz Vatrogasne brigade su saopštili da je oko 25 zgrada pretrpjelo značajnu štetu, od čega se 20 u ovom trenutku smatra nenaseljiv, dok su dvije do tri potpuno uništene.

Glasnogovornik policije Peter Leon rekao je u četvrtak da je tornado, također, oštetio plinovode i prouzrokovao nestanak struje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije