Pogledajte snimak i fotografije požara na krstarici Moskvi prije potonuća

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak i fotografije požara na krstarici Moskvi prije potonuća
Foto: Twitter / Ruski ratni brod 'Moskva'

Društvenim mrežama proširila se fotografija koja navodno prikazuje potonuli ruski ratni brod "Moskva".

Na fotografiji se može vidjeti kako je brod oštećen te kako se iz njegova stražnjeg dijela širi gusti crni dim.

Doktorand odsjeka za ratne studije na King's Collegeu u Londonu Rob Lee komentirao je na svom Twitter profilu fotografiju te utvrdio kako bi ona trebala biti autentična, prenosi Večernji.hr.

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

"Izgleda kao legitimna fotografija 'Moskve' nakon što su ga udarile ukrajinske protubrodske rakete Neptun", naveo je Lee.

Ruski državni mediji 14. aprila potvrdili su da je zbog napada na Crnom moru potonula ''Moskva'', a da su svi članovi posade morali biti evakuirani s broda.

Nezavisne ruske novine Novaja Gazeta Europe objavile su jučer da je oko 40 mornara ubijeno u raketnom napadu na ruski ratni brod te da ih je nekoliko nestalo.

Citirali su majku mornara za kojeg se vjeruje da je bio na brodu. Majka je za Gazetu ispričala kako joj je sin u telefonskom razgovoru rekao da je brod Moskva pogođen s tri projektila koja su stigla s ukrajinskog teritorija. 

"Nazvao me i plakao zbog onog što je vidio. Kaže da je bilo zastrašujuće", rekla je dodajući da je i ona uplašena jer mora čekati da mu istekne vojna služba.

Rekao je da joj neće pričati detalje onog što je vidio jer je bilo strašno pa dodao kako su mnogi ranjeni ostali bez udova u eksplozijama. Novaja Gazeta nije objavila ime mornara i njegove majke. Rusko Ministarstvo još uvijek nije objavilo ništa o žrtvama na ratnom brodu.

Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije