Pogledajte kako uragan Ian izgleda iz svemira

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako uragan Ian izgleda iz svemira
Foto: Twitter / Objavljen je snimak uragana iz svemira

Kuba je potpuno bez struje nakon što je uragan Ian pogodio zapadni dio otoka, objavila je kubanska vlada.

Dvije su osobe poginule, a zgrade su oštećene diljem zemlje.

"Električni sistem doživio je potpuni kolaps", rekli su dužnosnici, nakon što jednu od glavnih elektrana ne mogu vratiti u pogon.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Uragan Ian prijeti Floridi: Naređena evakuacija 2,5 miliona ljudi

Uragan Ian prijeti Floridi: Naređena evakuacija 2,5 miliona ljudi

Objavljen je i snimak uragana iz svemira, odnosno s Međunarodne svemirske stanice.

Na kubanskoj državnoj televiziji čelnik Uprave za električnu energiju objavio je da je došlo do nestanka struje na cijelom otoku kao rezultat kvara nacionalnog električnog sistema, ostavljajući 11 miliona ljudi u mraku.

Novinar državne novinske agencije objavio je da se termoelektrana Antonio Guiteras nije mogla sinhronizirati. Sa sjedištem u Matanzasu, 100 kilometara istočno od glavnog grada Havane, Antonio Guiteras je najvažnije energetsko postrojenje na Kubi.

Stanovnici floridske obale Meksičkog zaljeva napuštaju svoje domove prije dolaska uragana Ian koji je stigao na obalu Floride i očekuje se da će udariti o obalu večeras, uz razorne vjetrove od 200 kilometara na sat i obilne oborine.

Više od 2,5 miliona stanovnika Floride je pod naredbama o evakuaciji ili upozorenjima, a prema procjeni Nacionalnog centra za uragane, Ian bi najvjerojatnije trebao stići do obale južno od Tampe, u blizini Sarasote, gdje su kilometri pješčanih plaža i brojna odmarališta, omiljena među penzionerima i turistima, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije