Pogledajte kako izgleda Krimski most nakon eksplozija

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda Krimski most nakon eksplozija
Foto: Twitter / Oštećen Krimski most

Noćni napad na Krimski most bila je specijalna operacija mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU).

To je saopštila ukrajinska novinska agencija RBC pozivajući se na svoje izvore u SBU. 

Prema Službi bezbjednosti, SBU i Mornaričke snage Ukrajine učestvovali su u noćnom napadu na Krimski most. 

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

"Most je napadnut uz pomoć površinskih morskih dronova. Bilo je teško doći do mosta, ali na kraju je to učinjeno", rekao je izvor.

Ranije šef SBU-a, Vasili Maljuk, rekao da je most bio legitimna meta za Ukrajinu i obećao je ispričati detalje jedinstvenih specijalnih operacija nakon konačne pobjede.

Krimski most, ključna je linija snabdijevanja za ruske snage u Ukrajini, oštećen je u "vanrednoj" situaciji u kojoj su poginule dvije osobe i povrijeđeno je dijete, rekli su ruski dužnosnici u ponedjeljak.

Saobraćaj je obustavljen na mostu koji je Rusija izgradila kako bi svoju teritoriju povezala s Krimom, koji je Moskva zauzela 2014, rekli su ruski zvaničnici. Reutersov video-snimak prikazuje most na kojem nema saobraćaja.

Cesta duga 19 kilometara i željeznički most su ključni infrastrukturni projekt ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji se Mercedesom provozao preko mosta 2022. nakon što je popravljen nakon eksplozije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije