Pogledajte jezivi snimak pucnjave na novinare koji su upali u zasjedu ruskih plaćenika

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte jezivi snimak pucnjave na novinare koji su upali u zasjedu ruskih plaćenika
Foto: Screenshot / Spasili se u posljednji čas

Iz Ukrajine nam stiže novi zastrašujući snimak koji prikazuje razmjere netrpeljivosti koju prema ovoj zemlji gdji ruski agresor.

Novinari Sky Newsa su tako prije par dana, tačnije u ponedjeljak upali u zasjedu dok su se pokušavali vratiti u Kijev.

Na zastrašujućoj snimci koju je u petak objavila ta TV kuća može se čuti pucnjava dok meci pogađaju automobil u kojem su se vozili novinari, piše Jutarnji.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Dva metka završila su u pancirnom prsluku snimatelja Richieja Mocklera, dok je dopisnik Stuart Ramsay ranjen. Njihovo iskustvo ilustrira razmjere haosa i nasilja dok invazija ulazi u novu i smrtonosniju fazu.

"Mislili smo da je to bio kontrolni punkt ukrajinske vojske iz kojeg je krenula paljba i da je došlo do greške, pa smo počeli vrištati da smo novinari, ali su meci i dalje dolazili. Uspjeli smo nekako izaći iz auta, a zatim smo puzeći skliznuli u nasip pored autoceste. Mislim da nas je to i spasilo", ispričao je Mockler.

"Meci su prolazili kroz vjetrobransko staklo, sjedišta i instrumentnu ploču. Tada to nismo znali, ali su nam kasnije Ukrajinci rekli da smo upali u zasjedu ruskih sabotera. Sve su odradili profesionalno, meci su stalno bili ispaljivani u auto - nisu promašili niti jednom... Znali smo da moramo izaći da preživimo, ali nadolazeća vatra je bila intenzivna", opisao je borbu za život Stuart Ramsay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije