Pogledajte izbliza trenutak udara broda u most u Americi: U vodi završilo 20 osoba

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte izbliza trenutak udara broda u most u Americi: U vodi završilo 20 osoba
Foto: Collage / Srušio se most u SAD

U rijeku Potapsco u utorak, 26. marta, palo je oko 20 ljudi nakon urušavanja mosta Francisa Scotta Keyja u Baltimoreu u koji je usred noći udario kontejnerski brod, objavio je glasnogovornik vatrogasne brigade Kevin Cartwright.

U jedan od potpornih stupova mosta udario je kontejnerski brod Dali koji plovi pod singapurskom zastavom. Na video snimcima snimljenim na mjestu nesreće vidi se urušavanje nekoliko lukova mosta. S mosta je u rijeku palo nekoliko vozila. Prema posljednjim podacima, traga se za dvadesetak ljudi. Potragu otežavaju niske temperature i ograničena vidljivost.

"Neseća se dogodila u utorak, 26. marta, 1.30 sati, vidljivost je ograničena, temperature okoline i vode su niske i radimo brzo, pokušavajući što prije pronaći pojedince", rekao je Cartwright. Most Francisa Scotta Keyja, dug 2,6 kilometara, žila je kucavica baltimorske luke. Premošćuje rijeku Potapsco, otvoren je 1977. godine i imenovan po autoru američke himne Star Spangled Banner. Njime godišnje prođe 11,5 miliona vozila.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Vlasnik broda koji je udario u most, kompanija Synergy Marine Corp, objavila je da su svi članovi posade na broju. Dodao je i da je u rijeku upalo "sedam osoba i nekoliko vozila". "Službe su na terenu, spašavanje je u toku", objavio je gradonačelnik Baltimorea Brandon M. Scott.

Video sudara prikazuje brod koji se uputio diretkno prema jednom od potpornih stupova mosta prije nego što se sudario s njim, poslavši ogroman dio mosta u vodu u samo nekoliko sekundi kasnije.

[twitter]https://twitter.com/rawsalerts/status/1772514786338619487[/twitter]

Udar je odmah izazvao urušavanje susjednih dijelova mosta. Nesreća je poslala velike oblake dima i vatre u zrak i činilo se da se dio mosta srušio preko prednjeg dijela broda, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije