Poginula četiri policajca, vozač Porschea napravio groznu stvar

Anadolija
Poginula četiri policajca, vozač Porschea napravio groznu stvar
Foto: AAP / S mjesta nesreće

U sudaru na autoputu u Melbourneu kamion je usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila zbog prebrze vožnje i testirali ga na droge. 

“Policija je u srijedu navečer na istočnom autoputu zaustavila 41-godišnjeg vozača Porschea 911 zbog prebrze vožnje, a on je napravio grozne fotografije sudara koji je uslijedilo. Potom je vozač pješice pobjegao sa mjesta nesreće i slike objavio na društvenim mrežama“, rekao je Graham Ashton, komesar policije u Victoriji i nastavio:

“Tragedija je najveći gubitak policijskih života u istoriji države Victorija.“

Vozač kamiona s hladnjačom je u četvrtak bio pod policijskom zaštitom u bolnici.

“Pretrpio je povrede nakon sudara izgubio svijest. Još uvijek nije jasno da li je sudar bio nesretan slučaj ili namjeran“, naglasio je Ashton.

Dodao je da je vozač Porschea, koji ima kriminalni dosije, bio je u policijskom pritvoru policije i da su ga ispitali inspektori.

“Njega su policajci izveli iz automobila više od 50 minuta prije sudara zbog vožnje brzinom 40 kilometara na sat iznad ograničenja“, kazao je Ashton.

Potom je testiran na drogu. U trenutku sudara policijski službenici bili su u zaustavnoj traci autoputa. Kamion je udario u zadnji dio policijskog automobila i izbacio ga iz trake, a zatim je uletio u Porschea, koji mu je podledio ispod kabinu. Svi policijski službenici, tri muškarca i žena, preminuli su na licu mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije