Rusija / Podignuta optužnica: Mačkom pogodio policajca u lice

31. 10. 2019. u 21:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Nesvakidašnji slučaj napada na službenu osobu dogodio se početkom oktobra prošle godine u glavnom gradu Rusije Moskvi, a sad je i podnesena optužba za ovo djelo.

Naime, kako piše BBC, osumnjičeni Genadi Ščerbakov navodno je zavitlao i bacio mačku prema policajcu koji mu je pristupio zbog pritužbi komšije u jednom stambenom bloku u Moskvi.

Policajac koji je došao do osumnjičenog zbog pritužbi na buku zadobio je “ozbiljne ogrebotine” po licu.

A 59-godišnji Ščerbakov optužen je za nasilje nad policajcem. Optužba je podnesena u srijedu, godinu dana nakon što se incident dogodio.

Prema izvještaju ruske televizije Ren TV, Ščerbakov je 4. oktobra pošle godine sjedio na stubištu jedne zgrade u Moskvi te je navodno bio jako pijan.

Komšije su ga prijavili zbog uznemiravanja, ali kada je policajac došao do njega, Ščerbakov je odbio da odgovara na pitanja te uzeo mačku koja se nalazila u blizini. Potom ju je bacio prema policajcu. Mačka se prilijepila i zabila svoje kandže na lice policajca.

Ščrbakov, koji ne živi u stambenom naselju gdje se incident dogodio, negira da je koristio mačku kao oružje te tvrdi da je životnija sama skočila na lice policajca.

Optuženi se tereti po krivičnom zakonu za nasilje nad službenom osobom.

Ne zna se zbog čega je optužnica donesena godinu dana nakon incidenta ni šta se dogodilo s mačkom, prenosi Index.hr.

NEMA KOMENTARA