Počela Međunarodna konferencija o Palestini

Radiosarajevo.ba
Počela Međunarodna konferencija o Palestini

Lider Palestinskog islamskog pokreta Raid Salah na Međunarodnoj konferenciji o Palestini, koja se održava u Tunisu, rekao je kako se ne boji izraelskih opresija te da će nastaviti na putu ka Jerusalemu, Aksi i slobodnoj Palestini, javlja Agencija Anadolija.

Konferencija je održana u glavnom gradu Tunisa, a predvodio je predsjednik Tunisa Munsif el-Merzuki.

Cilj konferencije je podrška palestinskim zatvorenicima koji se nalaze po zatvorima diljem Izraela, javlja novinar Agencije Anadolija.

Međunarodna konferencija o Palestini trajat će dva dana, a među zvanicama nalaze brojni dužnosnici iz Palestine, arapskog i zapadnog svijeta.

"Na putu prema Jerusalemu, džamiji Aksa i slobodnoj Palestini nemamo straha od izraelsih zatvora. Borit ćemo se sve dok ne prestane okupacija Palestine", rekao je predsjednik Tunisa.

Jedan od članova organizacionog odbora konferencije Salih el-Atavi izjavio je kako je osnovni cilj konferencije pitanje Palestine iznijeti na međunarodni nivo. Osim zvaničnika iz brojnih organizacija koje se bave ljudskim pravima, konferenciji prisustvuje i 20 Palestinaca koji su jedno vrijeme boravili u izraelskim zatvorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije