Počela je opsada Gaze: Granatirani izbjeglički kampovi, ambulantna kola, stambene zgrade...

3
Radiosarajevo.ba
Počela je opsada Gaze: Granatirani izbjeglički kampovi, ambulantna kola, stambene zgrade...
FOTO: AA / Opsada Gaze

Izrael je u ratu s Hamasom, a stanovništvo Pojasa Gaze snosi najveći teret. Ministar odbrane Izraela Yoav Gallant saopćio je kako je vojska dobila naređenje o potpunoj opsadi Gaze što znači nastavak borbe protiv pripadnika Hamasa.

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant u međuvremenu je naredio "potpunu opsadu" Gaze, rekavši da će vlasti prekinuti struju i blokirati ulazak hrane i goriva. 

"Mi se borimo protiv ljudskih životinja i ponašamo se u skladu s tim", kazao je Gallant.

Dvostruka radost za BiH: Džejla Makaš donijela srebro, a Nedžad Husić bronzu sa EP u taekwondou

Dvostruka radost za BiH: Džejla Makaš donijela srebro, a Nedžad Husić bronzu sa EP u taekwondou

Najmanje 32 Palestinca ubijena su rano u ponedjeljak u novim izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze.

Izraelski ratni avioni pogodili su stambenu zgradu u gradu Rafah, južno od grada Gaze, pri čemu je poginulo 19 Palestinaca, saopćili su medicinski izvori.

Pojavio se i snimak na kojem je prikazano kako su izraelske snage pogodile ambulantna kola u kojima su se nalazili povrijeđeni.

[twitter]https://twitter.com/OnlinePalEng/status/1711337717366157345[/twitter]

Deseci Palestinaca ubijeni su u izraelskom zračnom napadu na izbjeglički kamp Jabalia, kažu zdravstveni dužnosnici u Gazi.

Izraelska vojska od 100.000 rezervnih vojnika nagomilala se u blizini Gaze, gdje palestinski borci kažu da drže 130 ljudi u zarobljeništvu.

Najnoviji broj smrtnih slučajeva je 493 Palestinca, prema zdravstvenim dužnosnicima, i više od 700 Izraelaca, prema medijskim izvještajima.

Hamasov iznenadni napad uslijedio je nakon što su izraelski doseljenici upali u kompleks džamije Al-Aqsa posljednjih dana, a Izrael ubio rekordan broj Palestinaca u posljednjih nekoliko mjeseci.

Sva najnovija dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije