Planirao da postavi bombu u islamskom centru, a onda prešao na islam

Radiosarajevo.ba
Planirao da postavi bombu u islamskom centru, a onda prešao na islam
Foto: Screenshot / Mac McKinney

Na društvenim mrežama se u proteklim danima pojavio snimak ispovijesti Amerikanca Maca McKinneyja, bivšeg američkog marinca koji je prihvatio islam.

Naime, snimak je prvobitno emitovala američka televizija CBS u sklopu jutarnjeg programa „Sunday Morning“, a na snimku je prikazan upravo Mac kako priča o svom životu i onome što ga je natjeralo da prihvati islam.

„Želio sam ubijati muslimane, a onda sam postao jedan od njih“, naslov je priče koja je u rekordnom roku postala hit na društvenim mrežama, a preuzeli su je brojni mediji.

McKinney je ispričao kako je nakon povratka iz vojske kovao plan da u lokalnom islamskom centru postavi bombu i detonira je, kako bi „pobio što više muslimana“.

Trenutak koji ga je natjerao na razmišljanje jeste kada je njegova kćerka došla iz škole i kazala mu da sa njom u razred ide dječak po kojeg dolazi majka koja je pokrivena.

Tada je posjetio islamski centar i želio se informisati o islamu, a šta je uslijedilo pogledajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije