Peter McMahon: Pronašao sam nestali avion MH370, riječ je o zavjeri

Radiosarajevo.ba
Peter McMahon: Pronašao sam nestali avion MH370, riječ je o zavjeri
Da li je na pomolu rješenje jedne od najvećih misterija novog doba – nestanka aviona na liniji MH370!

Podsjetimo, 8. marta 2014. godine, avion Malaysia Airlinesa na letu od Kuala Lumpura prema Pekingu nestao je s radara iznad Indijskog okeana. Uprkos najvećoj potrazi u historiji, avion nije pronađen ni nakon četiri godine.

Peter McMahon, australski inžinjer tvrdi da je pronašao nestali avion, a dodatno je uznemirio duhove porukom da je u slučaju neuspješne potrage riječ o zavjeri.

McMahon je za Daily Star izjavio da je pronašao avion na letu MH370 koristeći satelitske snimke. Proveo je nekoliko mjeseci istražujući slika s Google Eartha i NASA-e i "pronašao" srušenu letjelicu deset milja južno od nenaseljenog Round Islanda, a sjeverno od Mauricijusa.

McMahon je rekao novinama da je poslao sliku Australijskoj organizaciji za sigurnost transporta s porukom da bi to mogao biti nestali avion.

Međutim, američki zvaničnici su objavili da treba zaustaviti potragu u Indijskom okeanu. Zašto? Peter McMahon misli da ima odgovor i na ovo pitanje.

"Ne žele ga pronaći jer su ostaci aviona puni rupa od metaka, a onda bi se istraga odvijala u sasvim drugom smjeru", poručio je australski inžinjer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije