Papa Franjo ostao zatečen pitanjem novinarke: Nastao je tajac, šutio je skoro minutu

4
Radiosarajevo.ba
Papa Franjo ostao zatečen pitanjem novinarke: Nastao je tajac, šutio je skoro minutu
FOTO: EPA / Papa Franjo

Na Veliki petak, kršćanski spomendan Isusove muke i smrti, papa Franjo dao je veliki intervjuu novinarki italijanske javne televizije RAI 1 Loreni Bianchetti te je tom prilikom vjernicima poručio da, unatoč užasnom ratu u Ukrajini i drugim tragedijama diljem svijeta, nikada ne gube nadu.

"Nada te tjera da čekaš, ali nikada ne razočara", rekao je Papa Franjo.

Razgovarali su o brojnim temama, uključujući rat, pandemiju, očuvanje vjere uslijed tragedije i snazi žena.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Na kraju razgovora novinarka je primijetila da je skoro 15 sati te je poglavara Katoličke crkve upitala kako bismo trebali živjeti ovaj sat.

Papa Franjo odgovorio je šutnjom. Bacio je kratki pogled prema novinarki, a potom se duboko zamislio spustivši pogled dolje.

Nakon pola minute opet je pogledao prema njoj. Njegova šutnja trajala je gotovo cijelu minutu, nakon čega se voditeljica zahvalila na razgovoru.

Oboje su ustali i srdačno se pozdravili.

U razgovoru emitiranom u posebnoj emisiji programa „A Sua immagine“ (Na njegovu sliku), papa Franjo govorio je o raznim temama: o drami rata - ne samo u Ukrajini, ulozi žena, pitanju izbjeglica, pandemiji, svjetovnosti u Crkvi, te važnosti oprosta i nade na kršćanskom putu, objavio je Vatican News, prenosi Informativna katolička agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije