Papa Franjo krstio 26 beba u Vatikanu: Pozvao majke da nahrane svoju djecu

Radiosarajevo.ba
Papa Franjo krstio 26 beba u Vatikanu: Pozvao majke da nahrane svoju djecu

Vrhovni katolički poglavar papa Franjo danas je tokom nedjeljne mise u Vatikanu krstio 26 novorođenih beba, 13 dječaka i isto toliko djevojčica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mališani, od kojih neki nose ime Francesco ili Francesca, tokom susreta sa papom bili su uplakani dok su neki spavali u naručju roditelja.

Papa Franjo poželio im je dobrodošlicu u katoličku crkvu tokom ceremonije kojom se obilježava dan kada je kršten Isus Krist.

Sikstinsku kapelu u okviru Vatikanske palače u Rimu danas je ispunio veliki broj katoličkih vjernika dok je prostorijom, uz orgulje i crkveni hor, odzvanjao plač novorođenih beba.

Papa Franjo pozvao je roditelje da svoju djecu podučavaju vjeri. Kao što je to činio i prethodnih godina, majkama je savjetovao da nahrane svoju djecu.

"Jedan savjet majkama: kada beba plače jer je gladna, nahrani je. Slobodno je možeš hraniti i ovdje", poručio je papa Franjo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije