Pao jedan od najtraženijih srbijanskih mafijaša: 'Vezani su i brutalno pretučeni'

0
Radiosarajevo.ba
Pao jedan od najtraženijih srbijanskih mafijaša: 'Vezani su i brutalno pretučeni'
Foto: Printscreen / Hapšenje kriminalne grupe

Španska policija objavila je kako je tokom vikenda uhapšena kriminalna grupa koju je predvodio jedan od najtraženijih mafijaških bosova u Srbiji, za kojim je još prije tri godine raspisana međunarodna potjernica. Uhapšeno je ukupno 11 osoba u Malagi, Madridu i Barceloni, od kojih su većina srbijanski državljani.

Sumnjiče se za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, krivotvorenje dokumenata, trgovanje ljudima.

"Istraživače, koji su počeli prikupljati dokaze u februaru prošle godine, iznenadilo je hapšenje vođe kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernica. Iz Srbije je pobjegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca", objavila je španjolska policija ne navodeći identitet traženog bjegunca.

Iskoristite sunčano jutro,  meteorolozi za popodne najavljuju grmljavinu. Evo u kojim dijelovima BiH

Iskoristite sunčano jutro, meteorolozi za popodne najavljuju grmljavinu. Evo u kojim dijelovima BiH

Istraga je počela kada su agenti saznali da je petero državljana Srbije primljeno u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem nakon što je napadnuta kuća u kojoj su bili. Vezani su i brutalno pretučeni, a u kući je bilo puno krvi te su pronađeni predmeti kojima su mučeni. Tada je policija zaključila da bi to mogao biti sukob među suparničkim srbijanskim kriminalnim klanovima.

Uz stalnu saradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminaliteta RS španska policija uspjela je identifikovati ko bi mogao biti organizator napada.

U pretragama utisaka zaplijenjena su dva pištolja s izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 komada streljiva, lažni osobni dokumenti, dron i 16.000 eura (31.2 hiljada KM) u gotovini, javlja Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije