Pao helikopter koji je prevozio šefa indijske vojske, najmanje troje mrtvih

0
Radiosarajevo.ba
Pao helikopter koji je prevozio šefa indijske vojske, najmanje troje mrtvih
Print Screen / Helikopterska nesreća u Indiji

Helikopter koji je prevozio načelnika glavnog štaba indijske vojske, generala Bipina Rawata, srušio se u srijedu u državi Tamil Nadu, a prema prvim informacijama poginulo je najmanje troje ljudi.

"Helikopter ruske proizvodnje Mi17V5 indijskog ratnog zrakoplovstva, u kojem je bio načelnik glavnog štaba oružanih snaga, general Bipin Rawat, doživio je danas nesreću nedaleko od Coonoora, u državi Tamil Nadu. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće", objavilo je indijsko ratno zrakoplovstvo na Twitteru.

Prema saopćenju, general Rawat i njegova supruga te nekoliko vojnih časnika su se helikopterom uputili prema vojnoj školi za obuku.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

"Troje ili četvero ljudi je povrijeđeno, no identitet poginulih još nije poznat", rekao je dužnosnik vatrogasne službe koja je stigla na mjesto nesreće.

U gaženju požara koji je izbio nakon rušenja helikoptera učestvovalo je 20-ak vatrogasnih vozila.

Lokalni mediji prenose da je helikopter poletio iz vojne zrakoplovne baze Sulur.

Mediji 63-godišnjeg generala Rawata opisuju kao vrlo bliskog premijeru Narendri Modiju. Rawat je prvi načelnik glavnog štaba oružanih snaga.

Taj je položaj indijska vlada prvi put uvela 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije