Panika u turističkom biseru: Bande turistima ubacuju drogu u piće

Radiosarajevo.ba
Panika u turističkom biseru: Bande turistima ubacuju drogu u piće
Foto: Iamella.com / Benidorm, ljetovalište na istočnoj obali Španjije

Benidorm, ljetovalište na istočnoj obali Španjije, godinama je popularno među turistima. Ali, stanje bi se uskoro moglo promijeniti, prenosi Net.hr.

Naime, bande iz Benidorma svoje žrtve, mahom turiste, drogiraju, čekaju da padnu u nesvijest i onda ih opljačkaju, javlja The Sun.

Drogiraju ih tako da im malo „začine“ piće.

Sve je počelo svjedočanstvom britanskog turista koji se probudio na plaži bez patika, novčanika i mobitela. Bio je žrtva članova bande ovog turističkog mjesta nakon što je izašao navečer na piće u kafić.

Prevaranti se predstavljaju kao promotori puba ili kluba, a svoje žrtve drogiraju uz pomoć droge za silovanje.

Na društvenim mrežama počela su se širiti upozorenja da bi turisti trebali biti oprezniji i da svoje piće ne ispuštaju iz vida. Međutim, to nije sve, „džeparice“ su se počele predstavljati kao prostitutke i onda vrebaju pijane turiste kako bi ih opljačkale.

Policija je počela loviti bandu koja pljačka i drogira turiste pa su objavili da je riječ većinom o stanovnicima istočne Europe. Uhićena je jedna Rumunka koja je od turistice ukrala 400 funti dok je druga uhapšena jer je ukrala turistu ručni sat u vrijednosti od 5.000 funti.

Neki od muškaraca se čak maskiraju u žene i tako pljačkaju turiste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije