Panika u Londonu: Taksista gazio pješake, povrijeđeno nekoliko osoba

Radiosarajevo.ba
Panika u Londonu: Taksista gazio pješake, povrijeđeno nekoliko osoba
FOTO: Screenshot / Twitter
Nekoliko osoba je povrijeđeno nakon teškog incidenta koji se u večernjim satima dogodio u Londonu, kada se jedno taksi vozilo zabilo u grupu pješaka, potvrđeno je iz londonske policije.

Kako je navedeno, incident se dogodio u ulici Southampton, u kojoj se nalazi veliki broj trgovina i barova, ali ipak isključili su mogućnost terorističkog napada, prenosi The Independent.

Dodali su i to kako je u toku velika istraga kako bi se doznao tačan uzrok napada, a na mjestu nesreće nalazi se i veliki broj ekipa hitne pomoći.

Ovaj incident dogodio se manje od 24 sata nakon napada u New Yorku, u kojem je poginulo osam ljudi, nakon što se jedna osoba kamionom zabila u grupu pješaka i biciklista, zbog čega je i u Londonu nastala velika panika.

 

Ipak, policija je vrlo brzo saopćenjem smirila situaciju kazavši kako nije riječ o napadu koji je povezan s terorizmom, te da je vozač ostao na mjestu nesreće i da se nije opirao hapšenju.

"Nikad nisam vidio veću paniku. Ljudi trče, ulice se zatvaraju, molite se za povrijeđene", istaknuo je jedan od svjedoka incidenta Adam Lake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije