Palestinci negirali raketni napad na Izrael

Radiosarajevo.ba
Palestinci negirali raketni napad na Izrael


Palestinski pokreti Džihad, Narodni otpor, zatim brigada Mudžahedini i palestinski Narodno-oslobodilački front saopćili da nisu povezani sa jutrošnjim raketnim napadom na izraelski grad Sderot, piše Anadolija. 

Lider islamskog pokreta Džihad Ahmed Al-Mudellel izjavio je da pokret Džihad nije povezan sa raketnim napadom. Glasnogovornik komiteta Narodni otpor Abu Mucahid, također je izjavio da ni pokret Narodni otpor "nema veze" sa napadom na izraelski grad Sderot. Naglašavajući da njegov pokret nije povezan sa napadom, rekao je: "Palestinski narod, kada je u pitanju odbrana njegovih prava, ima pravo da se brani na sve načine, uključujući i rakete."

Glasnogovornik brigade Mudžahedini, koja pripada vojnom krilu pokreta Fatah, Abu Amr izjavio je da je "raketni napad normalan rezultat, s obzirom na to da je Izrael prekršio prekid vatre, postignut sa palestinskim grupama".

Članica političkog biroa palestinskog Narodno-oslobodilačkog fronta Meryem Abu Dakka, izjavila je da "nisu ispalili rakete na Izrael", dok se zvaničnici pokreta Hamas, vezano za raketni napad, još nisu izjasnili

Izraelska državna radiostanica, jutros je objavila da su četiri rakete lansirane iz Gazze pale na izraelski grad Sderot, te da u napadu nije bilo poginulih. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije