Evakuacija / Pakistanska aviokompanija uspostavila je posebne letove iz Kabula

20. 08. 2021. u 11:35:00 Fena

Shares: 0

Pakistanska državna aviokompanija obnovila je posebne letove za Kabul kako bi evakuisala Pakistance i strance koji su ostali u Afganistanu.

Ministar informacija Fawad Chaudhry je na Twitteru napisao da će Pakistan International Airlines (PIA) poslati svoja dva aviona u glavni grad Afganistana u petak radi evakuacije 350 putnika.

Chaudhry kaže da pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova također pomaže evakuaciju Pakistanaca i stranaca iz Afganistana preko graničnih prelaza, javlja AP.

Najnoviji razvoj događaja uslijedio je nekoliko dana nakon što je PIA obustavila sve letove za Kabul kako bi zaštitila putnike, posadu i avione nakon konsultacija s afganistanskim vlastima za civilno zrakoplovstvo.

Pakistanska vlada pokušava evakuisati svoje građane i strance zračnim i kopnenim putevima otkad su talibani zauzeli Kabul.

U tu svrhu Pakistan po dolasku izdaje vize svim diplomatama, strancima i novinarima koji žele napustiti Kabul iz sigurnosnih razloga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA