Pakistan želi ojačati saradnju u vojnoj industriji s BiH

Radiosarajevo.ba
Pakistan želi ojačati saradnju u vojnoj industriji s BiH
Ministar za vojnu industrije Pakistana Rana Tanveer Hussain izjavio je da Pakistan gaji bliske i dobre veze s Bosnom i Hercegovinom, i da su naši odnosi bazirani na bratstvu, prijateljstvu i obostranom povjerenju.

Ministar Rana Tanveer Hussain je na sastanku s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem razgovarao o proširenju saradnje i zajedničkim ulaganjima u industriju.

Pakistan želi ojačati saradnju između industrije dvije zemlje.

Rana Tanveer je rekao da pakistanski proizvodi iz vojne industrije ne samo da su kompatibilni s međunarodnim standardima kvalitete i tehnologije, nego će biti ponuđeni Bosni i Hercegovini po veoma niskim cijenama.

Naveo je da je Pakistan ponosan što je materijalno, moralno i diplomatski pomogao opstanak Bosne tokom agresije '90-ih godina.

Delegaciju na čelu s Nerminom Džindićem, pakistanski ministar vojne industrije je upoznao o proizvodima pakistanskih kompanija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije