Pakistan: 14 mrtvih u samoubilačkom napadu

Radiosarajevo.ba
Pakistan: 14 mrtvih u samoubilačkom napadu

U samoubilačkom bombaškom napadu na tržnici u gradu Darra Adam Khel  na sjeverozapadu Pakistana poginulo je najmanje 14 osoba, a preko 20 je povrijeđenih, izjavili su odgovorni zvaničnici, javlja  BBC.

Dva dužnosnika su potvrdila napad i broj žrtava i precizirala da su povrijeđeni prevezeni u druge gradove kako bi im se ukazala odgovarajuća liječnička pomoć. Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, precizirali su oni.

Darra Adam Khel, grad između Pešavara i Kohata, u poluautonomnoj plemenskoj oblasti, već je bio središte samoubilačkih napada i napada koji se pripisuju talibanima.

Pakistanska vojska, jedna od najvećih u svijetu, pokrenula je nekoliko ofanziva protiv talibana, ali operacije, fokusirane na talibanska uporišta u plemenskom području uz granicu s Afganistanom, nisu uspjele slomiti otpor pobunjenika.

To je razlog zbog kojeg je vlada počela ohrabrivati mjesna plemena da ožive tradicionalne milicije i uz vladinu podršku uđu u sukobe s talibanima. Ali zato su postale čestom metom talibanskih napada, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije