Pakao na zemlji: Bombardovana najveća bolnica u sirijskom Alepu

Anadolija
Pakao na zemlji: Bombardovana najveća bolnica u sirijskom Alepu
Anadolija / Alepo - bombardovana bolnica
U bombardovanju vojnih letjelica sirijske vojske odane predsjedniku te zemlje Basharu al-Assadu u Alepu je uništena najveća bolnica koja se nalazila u dijelu koji je pod kontrolom sirijske opozicije

Bolnica je u potpunosti uništena, a pričinjena je i materijalna šteta na velikom broju ambulantnih vozila. Meta režimskih snaga su bile i ekipe koje su pomagale u evakuaciji bolnice. 

Kako navode službenici civilne zaštite, helikopteri vojske odane sirijskom predsjedniku Assadu, izveli su napad barel bombama na području Sahura u Alepu javlja Andolu Agency (AA).. 

Lokalni aktivista Mervan Salim kazao je za AA da ima mrtvih i ranjenih u ovom napadu. Ranjeni su smješteni u druge bolnice. Salim je naglasio da je riječ o najvećoj bolnici na tom području. 

Prema njegovim riječima, bolnica je i ranije bila meta napada.

"Ruski i avioni režimskih snaga bombarduju Sahur u isto vrijeme. Istočni dijelovi Alepa već deset dana su pod intenzivnim bombardovanjem. Rusi bombarduju kasetnim, a režimske snage barel bombama", istakao je Salim. 

Nakon 19. septembra kada je prestao da važi prekid vatre u Aalepu su intenzivirani napadi avijacije. U napadima je poginulo oko 500 civila, a ranjeno je 1.600.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije