Pahor: Slovenija daje punu podršku BiH na putu ka EU

Anadolija
Pahor: Slovenija daje punu podršku BiH na putu ka EU
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se u New Yorku sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Tokom susreta Izetbegović i Pahor su razmijenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu posljednjih aktuelnih dešavanja.

Predsjednik Republike Slovenije je čestitao Izetbegoviću na prihvatanju aplikacije Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji ocjenivši to veoma bitnim korakom.

On je izrazio spremnost Slovenije da nastavi pružati podršku Bosni i Hercegovini, posebno u ispunjavanju narednih koraka na putu ka Evropskoj uniji.

Izetbegović se zahvalio na dosadašnjoj snažnoj podršci Slovenije Bosni i Hercegovini, naročito u procesu euroatlantskih integracija.

Na sastanku je bilo riječi i o bilateralnoj suradnji dvije zemlje, sa posebnim akcentom na ekonomsku suradnju.

Izetbegović je upoznao Pahora da reformski procesi koji se odvijaju u BiH u okviru reformske agende donose rezultate, posebno u socio-ekonomskom domenu.

Istakao je da su svi ekonomski pokazatelji u porastu i da je BiH u ovom trenutku najbrže rastuća ekonomija Zapadnog Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije