Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: 24 godine braka i njihov nevjerovatan početak

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je supruga Alekseja Navaljnog: 24 godine braka i njihov nevjerovatan početak
Foto: EPA / Aleksej i Yulia Navalnaya

U središtu političke oluje stajala je hrabra Julija Navaljnaja, supruga opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. Njihova priča, isprepletena političkim borbama i ličnim izazovima, privukla je pažnju svjetske javnosti.

Julija i Aleksej su se upoznali 1999. godine tokom odmora u Turskoj, zaljubili se na prvi pogled i vjenčali godinu dana kasnije. Njihova ljubavna priča imala je svoje uzlete i padove, ali su zajedno prošli kroz sve izazove koje im je život postavio.

Nakon što je Alekseju pozlilo u Sibiru 2020. godine, Julija je bila uz njega, borila se za njegovo pravo na najbolji medicinski tretman i javno se obratila ruskim vlastima. Njih dvoje su zajedno prolazili kroz teške trenutke, od političkih progona do pokušaja atentata.

Političaru iz BiH izgorio automobil

Političaru iz BiH izgorio automobil

Julija je bila stub podrške Alekseju tokom njegovog liječenja u Njemačkoj nakon trovanja nervnim agensom novičok. Njena hrabrost i posvećenost bili su očiti kako na političkim skupovima, tako i u privatnom životu.

Uz sve izazove, Julija je ostala snažna i angažirana, podržavajući supruga u političkim borbama. Njihova porodica, koju čine i kćerka Darija i sin Zahar, bila je zajedno na mnogim važnim trenucima, uključujući i Oskarovu ceremoniju na kojoj je film o Alekseju Navaljnom osvojio nagradu.

Aleksej i Yulia Navalnaya
Foto: EPA: Aleksej i Yulia Navalnaya

Njihova priča o hrabrosti, ljubavi i odanosti postala je inspiracija za mnoge koji prate politička dešavanja u Rusiji. Julija Navaljnaja ostaje ne samo supruga, već i snažna žena koja hrabro stoji uz svog supruga u njegovoj borbi za pravdu i slobodu, piše Žena blic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije