Ovo je osumnjičena za eksploziju u Rusiji: Objavljeni snimci - kako je donijela bombu, kako je hapse

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je osumnjičena za eksploziju u Rusiji: Objavljeni snimci - kako je donijela bombu, kako je hapse
Foto: Twitter / Darja Trepova

Darja Trepova, stanovnica Sankt Peterburga, privedena je zbog sumnje da je ubila ratnog dopisnika Vladlena Tatarskog, javio je Interfax.

Mlada žena, rođena 1997. godine, privedena je od strane istražitelja, rekao je sagovornik agencije. Istraga ima osnova da vjeruje da je Trepova u kafić donijela kutiju u kojoj je bila eksplozivna naprava.

Podsjetimo, jedna je osoba poginula, Vladlen Tatarski, a više ih je povrijeđenih u eksploziji do koje je došlo u jednom kafiću u ruskom Sankt-Peterburgu danas popodne, izvijestila je novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe, prenose strane agencije.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

RIA piše kako je poginuo poznati ruski vojni bloger, jedan od najglasnijih propagandista Kremlja, Vladlen Tatarski (Maksim Fomin).

On je od 2014. sudjelovao u sukobima u Donbasu, a njegove vojne analize na aplikaciji Telegram prati više od 450 hiljada ljudi. Potvrdilo je to naknadno rusko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na snimku mlada žena koja izgleda kao Darija Trepova ulazi u kafić sa kutijom, gdje će kasnije doći do eksplozije.

Kako prenose ruski mediji na prvoj fotografiji, devojka je predstavila kutiju i odlazi na svoje mjesto, ali ju je Vladlen zaustavio i zamolio da sjedne pored njega. Rekla je da je stidljiva, ali je otišla. Druga fotografija bilježi trenutak kada je u blizini Vladlena.

Ruski mediji su objavili da je Darija privedena 24. februara na antiratnom skupu. Bilo je suđenje po standardnom članku o skupu.

Ruski kanal REN TV prikazuje trenutak kada je Tatarskom uručuje kutiju u kojoj je, prema pisanju medija, bila bomba.

Specijalne snage upale su u stan osumnjiče za ubistvo Tatarskog. Interventna policija je sa automatskim puškama ušla u stan, a na licu mesta radi i FSB.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije