Ovako izgleda rat: Pogledajte kako je danas u sirijskom gradu Alepu

Radiosarajevo.ba
Ovako izgleda rat: Pogledajte kako je danas u sirijskom gradu Alepu
EPA / Prizori iz Alepa
U silovitim zračnim napadima bombardera sirijskog režima i njihovih ruskih saveznika, koji traju već danima bez prestanka, grad Alep pretrpio je dosad neviđeno razaranje.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Alepa, u gradu nema vode, struje ni hrane, a silovite borbe koje se vode između sirijske režimske vojske, potpomognute borcima libanonskog Hezbollaha i iranske Revolucionarne garde, otežavaju izlazak iz grada civilima koji su ostali opkoljeni u gradu uprkos tome što su režimske snage otvorile nekoliko koridora kojima civili mogu napustiti istočni Alep.

Prema posljednjim informacijama, u silovitim sukobima do sada je već poginulo i ranjeno više od 300 civila. Na društvenim mrežama objavljuju se strašne slike na kojima se vide posljedice sukoba u tom već srušenom gradu. Grad Alep, nekad glavni grad ekonomske Sirije, podijeljen je između pobunjenika i pristaša sirijskog režima od 2012.

O stanju u Alepu, najbolje govori jedan komentar stanovnika ovoga grada:

„Za sve vas koji konstantno 'kukate' zbog izbjeglica, da vas pitam nešto – da li biste VI ostali ovdje i borili se? Ili bi od smrti pokušali spasiti sebe, svoju obitelj, ženu, djecu... ako ostanete, za koga bi se borili? Za Iran? Za Assada? Za Al-Nusra front? Za Islamsku državu? Al-Kaidu? Pobunjenike? Jaish al fatah?“

Pogledajte i ovaj zastrašujući video – šta je ostalo od nekad najljepšeg sirijskoga grada...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije