Otmičar kanadskog aviona na Jamajci se predao

Radiosarajevo.ba
Otmičar kanadskog aviona na Jamajci se predao
Osvježeno u 14:33 nakon predaje otmičara

Naoružani otmičar koji je oteo avion kompanije "CanJet" na aerodromu u Јamajci predao se policiji, javila je agencija Reuters.

Otmičar je kao taoce držao sedam osoba u otetom avionu na aerodromu u jamajčanskom turističkom centru Montego Bay, oslobodio je sve putnike, ali je kao taoce zadržao šest članova posade.

Koristeći lažnu identifikacionu karticu otmičar je oko 22.30 po lokalnom vremenu ušao u avion kanadske aviokompanije "CanJet" koji je trebalo da poleti za Halifax u Novoj Škotskoj.

Otmičar je prvobitno oslobodio više od 150 putnika, ali je jednog zadržao, uz još šest članova posade. Potom je oslobodio tog putnika.

Zvaničnik kanadske aviokompanije saopštio je u Boingu 737 na letu 918 bilo ukupno 182 putnika i članova posade.

Zvaničnici kažu da otmičar ima oko 20 godina i da je "mentalno nestabilan" ne navodeći šta bi to tačno trebalo da znači.

Prema svemu sudeći, motiv otmice aviona je pljačka.

Naime, Kristen Goslin, koji se nalazio u avionu, ispričao je svom ocu u telefonskom razgovoru da je otmičar od putnika zahtevao da mu predaju sav novac koji imaju.

Međunarodni aerodrom Sangster u Montego Bayu godišnje koristi više od milion ljudi i jedan je od najsavremenijih na Karibima.

hrt.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije