Otac sa sinom silovao 13-godišnju pokćerku: Tri godine bila zarobljena u podrumu

Radiosarajevo.ba
Otac sa sinom silovao 13-godišnju pokćerku: Tri godine bila zarobljena u podrumu
Screenshot / NBC News
Uskoro bi trebalo početi veliko suđenje u stravičnom slučaju silovanja tinejdžerke, koju su otac i sin držali tokom tri godine zarobljenu u podrumu.

Sudski epilog slučaja koji je pogodio američku saveznu državu Ohio ipak neće biti tako običan, jer su dvojica optuženi izjavili kako nemaju povjerenja u zakon i ljude koji ga provode, te će se tokom suđenja osloniti samo na jednu knjigu – Bibliju.

Inače, suđenje u slučaju Timothya i Estena Ciboroa za višestruko silovanje trebalo bi početi ove sedmice, nekoliko mjeseci nakon što je izmučena 13-godišnja djevojka, Timothyjeva pokćerka, uspjela pobjeći iz podruma u kojem je bila zarobljena, dok su njeni zlostavljači bili odsutni, prenosi Washington Post.

Dvojica zlostavljača uhapšena su u maju, a sada žele prikazati kako je Biblija „jedina knjiga zakona koja stvarno vrijedi“, a Timothy je istakao da je ova kršćanska sveta knjiga njegova vodilja kroz cijeli život, aludirajući da ju je koristio i kao vodilju u činjenju zločina.

Sutkinja Linda Jenning je dozvolila da Biblija bude korištena na suđenju, ali je objasnila optuženim da je neće moći koristiti kako bi ispitivali svjedoke u ovom slučaju.

Ipak, pored svih detalja zločina teško da će Timothyju i Estenu išta pomoći, jer kako tvrde zvaničnici, silovana djevojčica je nakon bijega dala izjavu kako su je godinama hranili samo sa pokvarenim ostacima hrane, kao i to da su je prisiljavali da urinira u kantu sa amonijakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije