Otac jedanaestero djece preminuo na vjenčanju: Srušio se dok je čekao mladu

1
Radiosarajevo.ba
Otac jedanaestero djece preminuo na vjenčanju: Srušio se dok je čekao mladu
Screenshot / Alison (38) i Pol su zajedno bili 21 godinu

Otac jedanaestero djece iz Škotske, je bolovao od raka kada se srušio na vjenčanju. Kolabirao je i preminuo. Porodica ga je neuspješno probala spasiti.

Alison (38) i Pol su zajedno bili 21 godinu, imaju petoro djece te je shrvano izjavila da je on bio "fantastičan otac".

Polu su doktori rekli da ima rak gušterače osam dana prije nego što je umro, a davali su mu između šest sedmica i dva mjeseca života.

Par je zato požurio s vjenčanjem, da iskoriste preostalo vrijeme. Alison, koja je promijenila prezime prije nekoliko godina, kaže da je porodica shrvana.

"Da sam znala da nemamo puno vremena organizovala bih vjenčanje početkom sedmice. Nikad nije otišao na liječenje", rekla je ona.

Vjenčanje je trebalo da bude održano 25. juna, a mlada je zaboravila cvijeće te je kasnila 10-ak minuta dok je čekala da joj ga prijateljica donese.

"Pokupila sam cvijeće i krenula po stepenicama. Sve se činilo u redu iako se činilo da je Polu malo neudobno. Doveli su ga u kancelarijskoj stolici jer nije imao energije da dođe do sobe. Rekli su mi da nije imao daha i da se borio", ispričala je ona, piše 24sata.hr

Kada je Alison dolazila pred oltar, shvatila je da je Pol klonuo u stolici i da nešto nije u redu.

"Dozivala sam ga nekoliko puta. Nije se okrenuo, nije me pogledao i shvatila sam da nešto nije u redu i počela sam se gubiti i vikati njegovo ime", ispričala je Alison.

Daniele Sud, Polova kuma i njena sestra spustile su ga na tlo i počele da mu pružaju prvu pomoć reanimacijom, zatim i defibrilatorom, ali nije mu bilo spasa.

"Pol i ja smo izgubili dijete 2004. godine, imala sam spontani pobačaj, pa nalazim utjehu u tome da je on gore s našim djetetom. Njegova majka je preminula 2020, pa je i s njom", kaže slomljena žena.

Kada je par saznao za Polovu bolest, vjenčanje su pomjerili sa 16. jula na kraj juna. Upoznali su se 1999. i u vezi dugoj 21 godinu dobili su petoro djece.

"Mi smo mu bili život, napravio bi sve za svoju djecu. Pomjerio bi nebo i zemlju za njih i svi su ga voljeli", priča Alison.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije