Osmero mrtvih u napadu u Hamburgu: 'Vidio sam ga kako ulazi kroz prozor, a onda sam čuo 25 pucnjeva'

1
Hina
Osmero mrtvih u napadu u Hamburgu: 'Vidio sam ga kako ulazi kroz prozor, a onda sam čuo 25 pucnjeva'
Foto: Printscreen / Pucnjava u Hamburgu

U napadu na dvoranu Jehovinih svjedoka u njemačkom gradu Hamburgu ubijeno je osmero ljudi, a troje ih je teško povrijeđeno, objavila je policija.

Rekli su da je pucnjavu izveo jedan napadač koji bi mogao biti među mrtvima, iako to tek treba biti službeno potvrđeno. Napad se smatra izoliranim slučajem, a motiv još uvijek nije poznat.

Policija je za danas najavila i konferenciju za medije na kojoj bi trebalo biti objavljeno više informacija.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Znamo samo da je ovdje ubijeno nekoliko ljudi; nekoliko ljudi je ranjeno, prebačeni su u bolnice", rekao je glasnogovornik policije Holger Vehren o pucnjavi u četvrti Gross Borstel u drugom najvećem gradu u Njemačkoj.

Rekao je i kako nema informacija o težini povreda koje su zadobili ranjeni u pucnjavi.

U objavi na Twitteru u ranim jutarnjim satima u petak, hamburška policija rekla je kako vjeruje da je bio samo jedan napadač i da postupno povlači sigurnosne snage s tog područja.

Masovna pucnjava u Hamburgu: U crkvi ubijeno sedam ljudi, motiv još uvijek nepoznat

Masovna pucnjava u Hamburgu: U crkvi ubijeno sedam ljudi, motiv još uvijek nepoznat

"Nastavljamo istragu o motivu zločina", rekli su iz policije.

Glasnogovornik policije rekao da je policija dobila dojavu o pucnjavi oko 21:15. te da su brzo bili na licu mjesta.

Rekao je da su policajci, nakon što su stigli i u prizemlju pronašli ljude s vidljivim ranama od vatrenog oružja, čuli pucanj s gornjeg kata te su tamo pronašli smrtno ranjenu osobu koja je možda bila napadač. Rekao je da policija nije morala upotrijebiti vatreno oružje.

Vehren je rekao i kako da nema naznaka da je napadač u bijegu te da se čini vjerojatnim da je počinitelj ili u zgradi, ili među mrtvima.

Na mjestu zločina tijekom noći mogli su se vidjeti forenzičari u zaštitnim bijelim odijelima.

Studentica Laura Bauch, koja živi u blizini, rekla je da pucnjava "čula u oko četiri navrata", izvijestila su njemački mediji. "U tim je razdobljima bilo po nekoliko pucnjeva, otprilike svakih 20 sekundi do minute", rekla je.

Rekla je i da je pogledala kroz prozor i vidjela osobu kako trči iz prizemlja na drugi sprat dvorane Jehovinih svjedoka.

Gregor Miesbach, koji živi u blizini zgrade, čuo je pucanj, nakon čega je snimio osobu koja je ušla u zgradu kroz prozor. Tada su se iznutra čuli pucnjevi. Osoba koju je vidio kasnije je očito izlašla iz dvorane, viđena je u dvorištu, a zatim je ispalila još hitaca unutra.

Miesbach je za njemačku televiziju NonstopNews rekao da je čuo najmanje 25 pucnjeva. Nakon što je policija stigla, pet minuta kasnije uslijedio je posljednji pucanj, rekao je.

Policija zasad ne zna što se događalo u zgradi u vrijeme napada, a ne znaju ni što bi mogao biti motiv napadača za ovo krvoproliće.

Gradonačelnik Hamburga Peter Tschentscher na Twitteru je objavio da ga je ovaj napad "šokirao" te je izrazio sućut obiteljima žrtava.

Prethodno je policija pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu.

"Potražite sklonište što je brže moguće", pisalo je u poruci. Istodobno su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire netačne informacije.

Kako navode, pripadnici specijalne policijse vozili su se pokraj hrama kad su začuli jedan ili više hitaca iz vatrenog oružja. Odmah su se zaustavili, ušli u zgradu, te evakuisali ljude, među njima i jednu trudnu ženu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije