Oslobođeni Britanci koji su uhapšeni u avionu zbog priče o terorizmu

Radiosarajevo.ba
Oslobođeni Britanci koji su uhapšeni u avionu zbog priče o terorizmu

Njemačke vlasti pustile su na slobodu trojicu Britanaca uhapšenih u Njemačkoj u subotu, nakon što je njihov razgovor u avionu britanske niskobudžetne aviokompanije Easy Jet na relaciji Ljubljana - London, izazvao sumnju pilota koji je prinudno sletio na aerodrom u Kelnu.

Njemačke vlasti kažu da je istraga protiv njih zaustavljena.

"Nisu pronađeni nikakvi dokazi. Sada vjerujemo da nije bilo realne terorističke pretnje", rekao je glasnogovornik lokalne policije, što je potvrdio i predstavnik slovenačkog Ministarstva vanjskih poslova Andrej Šter.

Šter kaže da se, prema informacijama njemačke policije, sada skoro sigurno može isključiti teroristička pozadina tog slučaja.

Posada se odlučila na prinudno slijetanje nakon što su neki putnici na avionu čuli da dvojica Britanaca, što je kasnije potvrđeno, pričali o bombama i eksplozivu. Njemačka policija je uz njih dvojicu zadržala još jednog Britanca.

Za sada nije poznato kada će trojica Britanaca otputovati za London, dok su ostali putnici nastavili svoje putovanje avionom Easy Jeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije