Oprez: Za danas upaljen meteoalarm - pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Oprez: Za danas upaljen meteoalarm - pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote
Foto: Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Zbog pljuskova praćenih grmljavinom koji se očekuju u poslijepodnevnim satima na području sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne upaljen je meteoalarm. Tako se na području tuzlanske, banjalučke i prijedorske regije očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Inače, jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u zapadnim područjima Bosne.

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 8; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 10; Srebrenica 11; Bugojno, Livno 12; Prijedor, Sarajevo 13; Mostar, Trebinje, Zenica 14; Sanski Most, Tuzla, Zvornik 15; Bijeljina, Doboj 16; Bihać, Neum 18; Gradačac 19; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

Bioprognoza: Opšta slika će, sa više svježine, biti ljepša u prijepodnevnim satima. U Bosni će drugi dio dana proteći uz lokalne pljuskove i grmljavinu što će kvariti ugođaj, u Hercegovini će južina i sparno vrijeme praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu nervoze, glavobolje, umora, dekoncentracije, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je laganije se odjenuti.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u zapadnim i centralnim područjima naše zemlje. Poslije podne u Bosni se očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. U sjevernim područjima Bosne se očekuje jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 20 do 26 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana je moguć slab lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 24 °C.

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C. 

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 26 °C. 

U petak umjereno do pretežno oblačno. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 27 °C. 

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 17, dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije