Oluje pogodile Njemačku, Slovačku i Češku: Nastao saobraćajni kolaps, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Oluje pogodile Njemačku, Slovačku i Češku: Nastao saobraćajni kolaps, ima povrijeđenih
Foto: X.com / Vjetar oborio šator u Slovačkoj

Snažne oluje pogodile su sinoć Njemačku, Češku i Slovačku, što je rezultiralo s nekoliko povrijeđenih i saobraćajnim kolapsom.

Oluja je u petak pogodila festival na otvorenom u zapadnoj Slovačkoj. Veliki šator se srušio, a nekoliko manjih šatora je oštećeno u oluji, objavila je novinska agencija TASR.

Hitne službe odvezle su 10 osoba s lakšim povredama u obližnje bolnice, objavio je sinoć kontrolni centar. Festival Pohoda održava se od 11. do 13. jula na aerodromu Trenčin u zapadnoj Slovačkoj, ali je program privremeno prekinut zbog lošeg vremena.

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

Sportska dvorana pretvorena u evakuacijski centar

Raspoređen je velik broj policajaca i vatrogasaca, a sportska dvorana pretvorena je u evakuacijski centar za posjetitelje festivala. Oluje i obilne kiše zahvatile su regiju posljednjih dana. Dvije osobe poginule su u četvrtak u odronu blata u slovačkoj planinskoj dolini.

U susjednoj Češkoj jučer je, 12. jula, na više lokacija obustavljen željeznički saobraćaj zbog srušenih stabala u jakom grmljavinskom nevremenu. Velika oluja u južnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj sinoć uzrokovala je poplavljene ceste i podrume te saobraćajni kolaps.

Tuča prekrila ceste 

Glasnogovornik policije u gradu Kemptenu, jugozapadno od Muenchena, rekao je da je tuča prekrila ceste. Hitne službe izvijestile su o 320 intervencija između 18 sati i ponoći

Najviše su pogođeni regija Allgau i okrug Lindau u blizini Bodenskog jezera i granice s Austrijom. Naknadne intervencije, uključujući ispumpavanje podruma, nastavile su se preko noći. Još 230 intervencija zabilježila je policijska postaja u Rosenheimu. Nema informacija o povrijeđenima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije