Oluja Ciara izazvala haos u Europi: Snimljeno kako bujica odnosi hotel

Radiosarajevo.ba
Oluja Ciara izazvala haos u Europi: Snimljeno kako bujica odnosi hotel
Foto: EPA-EFE / Oluja Ciara i nevrijeme u Europi

Oluja Ciara koja je pogodila Veliku Britaniju i sjevernu Europu sa olujnim udarima vjetra i obilnom kišom, osim odgode avionskog i željezničkog saobraćaja, dovela je i do zatvaranja luka, otkizavanja nogometnih utakmica ali i kulturnih dešavanja.

Najmanje 10 britanskih željezničkih kompanija izdalo je upozorenje putnicima da ne putuju, dok je 20 kompanija saopćilo da se očekuju kašnjenja.

Kolaps širom Europe: Zbog zimske oluje otkazani letovi i odgođeni vozovi

Snažna zimska oluja izazvala je saobraćajni kolaps širom sjeverne Europe, javljaju agencije. U Škotskoj su tri osobe povrijeđene kada se zbog oluje urušio krov paba. Isti izvor navodi da je region pogodila oluja „Ciara" sa vjetrom koji je duvao brzinom od 130 kilometara na sat.

Vjetar je oštetio električne kablove, brojne željezničke pruge zakrčene su sa granjem koje je na njih palo, pa se mogu očekivati velike gužve tokom dana, prenose agencije.

Pojedini letovi su otkazani sa londonskih aerodroma, a na aerodromu Hitrou nekoliko avio-kompanija je konsolidovalo letove kako bi se broj otkazanih letova smanjio.

Jučer je avion Air Srbije umjesto u London produžio u Frankfurt, ali to nije jedini problem u Velikoj Britaniji. 

Problemi zbog oluje Ciara: Avion iz Beograda kružio iznad Londona

Zbog oluje Ciara u Londonu je otkazano slijetanje aviona više kompanija među kojima i aviona Air Srbije, izjavio je Tanjugu portparol kompanije Nikola Vukomanović. On je rekao da su avioni preusmjereni na druge aerodrome, a da je avion Air Srbije preusmjeren ka Njemačkoj, u Frankfurt, gdje se očekuje njegovo sletanje.

U Velikoj Britaniji, koju je ova zimska oluja najviše pogodila, zračni, željeznički i pomorski promet poremećen je zbog jake kiše i udara vjetra jačih od 130 km/h. Na pojedinim mjestima udari vjertra su iznosili i preko 150 km/h. 

Troje ljudi u škotskom Perthu je lakše povrijeđeno kada se urušio krov puba.

U hotelu The Bridge House u Hawicku u Škotskoj bujica je izazvala ogromnu štetu, odnijela je veći dio zida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije