Olena Zelenska - prva dama Ukrajine koja se nije uplašila Putinovih prijetnji

19
Radiosarajevo.ba
Olena Zelenska - prva dama Ukrajine koja se nije uplašila Putinovih prijetnji
Foto: EPA-EFE / Olena i Volodimir Zelenski

Neizostavna podrška ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, njegova supruga Olena Zelenska već je najavila da će ostati uz supruga i da je neće zastrašiti ruska invazija.

Prva dama obavlja tu funkciju od maja 2019. godine i pravi je uzor za ukrajinski narod.

Poput svog supruga, studirala je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta Krivyi Rih prije nego što je napustila studij arhitekture kako bi ga pratila u studijima produkcijske kuće Kyartal 95.

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

Zatim je imala sjajnu karijeru scenaristice i producentice prije nego što je Volodymyr Zelensky postao predsjednik Ukrajine, a potom se Olena Zelenska odlučila posvetiti isključivo karijeri svog supruga postavši njegov imidž konzultant.

Također je željela svoju titulu prve dame iskoristiti za podršku mnogim humanitarnim i društvenim ciljevima. Majka je dvoje djece Oleksandra je rođena 2004. godine i Kyrylo 2013. godine, piše Slobodna Dalmacija.

"Znaš, sigurna sam da me gledaš na ovoj fotografiji... Jer me uvijek tako gledaš... Svakoj ženi želim takav pogled. Tako izgledaju samo oni koji iskreno vole. Uvijek osjećam tvoju ljubav. Dokle god tako gledaš, ničega se ne bojim. Pogled! Pred nama je još dug put. Sretan rođendan dragi! Obećavam da ću te gledati isto tako zauzvrat. Stalno!", napisala je Zelenska u objavi.

Otkako je Vladimir Putin objavio rat Ukrajini, Olena Zelenska odbija se zastrašiti. Na Instagramu je pokazala odlučnost svojom objavom u četvrtak, 24. februara. Napisala je:

"Danas neću paničariti niti liti suze. Bit ću smirena i samouvjerena. Moja djeca me gledaju. Ja ću stajati na njihovoj strani. I strani svojeg muža. I ukrajinskog naroda".

Iako su ona i njena djeca meta Rusije, odmah iza predsjednika Volodimira Zelenskog, prva dama Ukrajine najavila je da će ostati u Kijevu kako bi nastavila obavljati svoje funkcije te kako bi podržala svog supruga tokomovog iskušenja,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije