Ogromne štete nastale nakon poplava u Turskoj

Anadolija
Ogromne štete nastale nakon poplava u Turskoj
Obilne padavine prouzrokovale su poplave u sjevernoj turskoj provinciji Bartin na obali Crnog mora.

Nakon povlačenja bujica tek danas su vidljive ogromne razmjere štete koje su tom prilikom nastale.

Naselja prekrivena prljavima nanosima bujice, odroni na cestama, klizišta, srušeni mostovi, uništeni automobili i objekti samo su neki od prizora koje je poplava ostavila iza sebe u Bartinu.

Nadležne službe danas su izašle na teren kako bi evidentirale nastale štete, a na prvi pogled je jasno da su poplave najteže pogodile distrikt Kurucasile.

Prvi spratovi objekata u Kurucasili su ispunjeni nanosima mulja i pijeska, a desetine autobobila je vodena bujica odnijela u Crno more.

Nadležnim službama posao otežavaju velika klizišta i odroni na cesti između Kurucasile i centra Bartina, a na toj relaciji srušen je i jedan most. Jedno od klizišta zbrisalo je sa lica zemlje 150 metara ceste i ostavilo krater dubok oko 100 metara.

Među stravišnije prizore se ubraja i stambena kuća koja je ostala na samoj ivici klizišta.

Brzom intervencijom nadležnih službi stanovništvo je jučer evakuirano iz ugroženih područja i nisu zabilježeni ljudski gubici.

Mehmet Sain, načelnik Kurucasile, za AA je kazao kako su razmjere šete velike, na šta ukazuju i prevrnute brodice i devastirani pogoni za pravljenje jahti.

Ističući kako je nakon poplave život u pogođenim regijama stao, načelnik Sayin je kazao da sve nadležne službe i građani zajedničkim naporima pokušavaju deblokirati puteve i vratiti život u taj kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije